"...επιτηδευόμενοι εξ επαγγέλματος την τροπολογίαν, αμαυρούσι και περιτρέπουσι την αλήθειαν με την των σοφισμάτων των περίπλεξιν... " !

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Για να μη ξεχνάμε λοιπόν...

            Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι οι διαχειριστές του "Συριζα Πρέβεζας" θυμήθηκαν 2 μήνες μετά την αρχική ανάρτηση (13 Νοεμβρίου 2013) στο blog http://dimosioshoros.wordpress.com, το κείμενο που φέρει τον τίτλο "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" που ήταν η εισήγηση στην απολογιστική συνάντηση της δημοτικής παράταξης "Δημόσιος Χώρος " . Θα μπορούσε κανείς να πεί πολλά για το κείμενο αυτό . Ένα "δύσκολο" κείμενο , "κατανοητό " στους μυημένους ."Ακατ-ανόητο" σε άλλους και για άλλους μη μυημένους. Με νεολογισμούς "πρεβεζιάνικο σπιτικό" "εργασιακά εξαρτημένων" "παραγωγής ιδιοκτησίας" "ιατρική νέμεση" απευθύνθηκε σε "παλιούς και νέους φίλους" . 

            Το κείμενο ξεχάσθηκε γρήγορα. Ελάχιστοι του έδωσαν σημασία. Κάποιοι άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από την στάση-αντίληψη- άποψη που είχαν μέχρι τώρα, για την γενεσιουργό αιτία της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης . Το περιβόητο "λιμενικό-αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα" τελικά δεν ήταν "φαραωνικό έργο" "προσβολή του περιβάλλοντος" κλπ, κλπ. 
Το ¨φαραωνικό έργο" του Παντοκράτορα (από το atpreveza)

             Για την πλειοψηφία του Συντονιστικού της Ο.Μ. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ο "δημόσιος χώρος" αποτελεί αν όχι τον μοναδικό , τουλάχιστον τον προνομιακό συνομιλητή για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Προφανώς να έχουν κατανοήσει πολύ καλύτερα από άλλους το κείμενο αυτό. 
              Στην σχετική συζήτηση στην Ο.Μ. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασα την θέση πως η άποψη αυτή είναι "μίζερη,λειψή και προβληματική" . "Μίζερη" γιατί ξεκινάει από αυτό το μίζερο 5% των προηγουμένων δημοτικών εκλογών, "λειψή" γιατί η συγκεκριμένη παράταξη τα τρία αυτά χρόνια παρουσίας της στο δημοτικό συμβούλιο - το λέω μετά λόγου γνώσεως - δεν πήρε είδηση τι γινόταν στο δήμο Πρέβεζας και προβληματική γιατί η επιμονή στους λόγους που την γέννησαν "αποκλείει " , δεν "συσπειρώνει" τους πολίτες της Πρέβεζας που θα ήθελαν μια δημοτική αρχή στην Πρέβεζα , αντάξια των αγωνιστικών παραδόσεων της πόλης μας.
          ΟΜΩΣ για να μη  ξεχνάμε τον  "Δημόσιο Χώρο"  , μας τον  θύμησε ο "Συριζα Πρέβεζας" 

           ΥΓ 1. Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το πολίτευμά μας "κατά τεχνητή συνεκδοχή φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «Δημοκρατίας»".

           ΥΓ 2. Για όσους δεν γνωρίζουν: Η έννοια  "Ιατρική Νέμεση"  προέρχεται από τον Ιβάν Ίλιτς  . Το βιβλίο του  :" Ιατρική Νέμεση. Η απαλλοτρίωση της υγείας" , ξεκινά έτσι : "Το ιατρικό κατεστημένο έχει γίνει σημαντικότατη απειλή για την υγεία. Το ιατρικό επάγγελμα εξουσιάζει την ιατρική. Το αποτέλεσμα είναι ολέθριο και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Τη νέα αυτή επιδημία ονομάζω ιατρογένεση, από τις ελληνικές λέξεις ιατρός και γένεσις. Στα ιατρικά συνέδρια συζητούνται διαρκώς τα δεινά που προκαλεί η πρόοδος της ιατρικής, οι ερευνητές εστιάζουν την προσοχή τους στη δύναμη της διάγνωσης και της θεραπείας να προκαλούν αρρώστιες, τα ιατρικά περιοδικά αφιερώνουν ολοένα περισσότερο χώρο σε παράδοξες βλάβες που προκαλεί η νοσηλεία των αρρώστων...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου