"...επιτηδευόμενοι εξ επαγγέλματος την τροπολογίαν, αμαυρούσι και περιτρέπουσι την αλήθειαν με την των σοφισμάτων των περίπλεξιν... " !

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Οφειλόμενη απάντηση...

           Δεν έχω συνηθίσει να σχολιάζω τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όσα ακούγονται εκεί, τον τρόπο που λέγονται, την συμπεριφορά κάποιων που αδιαφορούν για την ύπαρξη κανονισμού κλπ. Η χθεσινή όμως στάση του οιονεί αρχηγού παράταξης αξίζει σχολιασμού. Δεν είναι οι επιτηδευμένες βλακώδεις ερωτήσεις του, στην προσπάθειά του να εκμαιεύσει απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, που θα βόλευαν την ήδη εδραιωμένη πεποίθησή του ότι πίσω από την πρόταση συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα «Ιπποκράτης» κρύβονται διαφόρων ειδών συμφέροντα .
              Είναι περισσότερο η στάση του απέναντι στα μειδιάματα που προκάλεσαν οι ερωτήσεις . Δεν χρειάσθηκε να του απαντήσω.
                Εξ άλλου τι να απαντήσω σε κάποιον που θεωρεί απαξιωτικό να είσαι από χωριό. Τι να απαντήσω σε κάποιον που θεωρεί ότι αθλητισμός είναι να κοιτάς αγώνες στην τηλεόραση . Που δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε γήπεδο. Που δεν ξέρει τι είναι το δελτίο αθλητικής ταυτότητας. Που δεν γνωρίζει το πώς τα ερασιτεχνικά σωματεία παίρνουν «βεβαίωση» της υγείας των αθλητών τους. Του απάντησε βεβαίως ο συνάδελφος στην παράταξή του , που γνωρίζει πολύ καλά την αξία αυτών των ελέγχων, με το να ψηφίσει την πρόταση.
             Και το ωραίο : Ακούγεται ότι ο συγκεκριμένος έχει αξιολογηθεί και έχει προταθεί για επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσουν «οι δυνάμεις εναντίον του συστήματος, του καπιταλισμού, του μνημονίου κλπ, κλπ… » στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Να μην ξεχάσει να πάει στο χωριό μου …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου