"...επιτηδευόμενοι εξ επαγγέλματος την τροπολογίαν, αμαυρούσι και περιτρέπουσι την αλήθειαν με την των σοφισμάτων των περίπλεξιν... " !

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν διαλύσει τον ΣΥΝ


Τα κείμενο είναι από  την "Αυγή".  Αναφέρεται στην προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Η  κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΝ , ίσως και στα πρόθυρα της διάλυσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη για τις περαιτέρω ενέργειες. Το να εξαρτάται η ύπαρξη του ΣΥΝ από τις πολιτικές στάσεις αριστερίστικων γκρουπούσκουλων είναι το τραγικό της υπόθεσης .  Δεν συμφωνώ καθόλου με την τελική πρόταση του κειμένου . Να μη λυθεί κανένας γόρδιος δεσμός .Μόνη λύση αυτή την στιγμή η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.


        "Γόρδιος δεσμός στον ΣΥΡΙΖΑ

          Αντιμέτωπος με επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον του βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές. Ενώ η ένταση της οικονομικής κρίσης επιβάλλει την πλατύτερη δυνατή ενότητα της αριστεράς και τη συνάντηση με δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, η ριζοσπαστική - ανανεωτική αριστερά βράζει στο ζουμί των προβλημάτων της.
        Τα προβλήματα συνοχής που ταλαιπωρούν τον χώρο, συχνά με ένταση προσωπικών επιδιώξεων, ντύνονται με ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια. Ανασύρονται μάλιστα απόψεις περί “καθαρότητας”, που, αν υιοθετηθούν, ανατρέπουν το διάβημα του συμμαχικού σχήματος, που είναι η κίνηση για την ενότητα της αριστεράς. Ακούμε τη θεωρία ότι καλύτερα να βαθύνει η κρίση, ακόμη και να γίνει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά να συνεχιστεί η σημερινή “παραλυτική” κατάσταση.
      Η θεωρία αυτή, επενδυμένη με καισαρικές αντιλήψεις για την πολιτική και την αριστερά, προσβάλλει τους πολίτες, που περνούν τις χειρότερες μέρες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η ριζοσπαστική - ανανεωτική αριστερά έχει καθήκον να απαντήσει στις αγωνίες της κοινωνίας με ενωτική δράση, συλλογικότητα και πολιτικό μήνυμα κι όχι να εμφανιστεί κατατεμαχισμένη.
       Υπάρχουν, άραγε, τόσο μεγάλες πολιτικές διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής; Η εμπειρία δείχνει ότι θα ανακαλυφθούν πολιτικές διαφωνίες εκ των υστέρων για να δικαιολογήσουν, αν υπάρξουν, ριψοκίνδυνες πολιτικές πρωτοβουλίες.
       Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τον γόρδιο δεσμό. Μπορεί να τον λύσει κι όχι να τον κόψει. Αυτή είναι η εντολή και η αγωνία χιλιάδων αριστερών, αλλά και η ανάγκη της κοινωνίας. Υπάρχουν ρόλοι για όλους. Όλοι είναι αναγκαίοι. Με μια έννοια, όλοι είναι αναντικατάστατοι. Όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου