"...επιτηδευόμενοι εξ επαγγέλματος την τροπολογίαν, αμαυρούσι και περιτρέπουσι την αλήθειαν με την των σοφισμάτων των περίπλεξιν... " !

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μορφές "συντροφικής" αλληλεγγύης...


Το θέμα της ανάρτησης  γνωρίζω ότι ενδιαφέρει  και αφορά ελάχιστους. Δεν αφορά όλους τους υπογράφοντες το κείμενο , οι περισσότεροι των οποίων πιθανολογώ ότι  ποτέ δεν τον διάβασαν. Δεν αφορά την κοινωνία και τους πολίτες της Πρέβεζας, που έχουν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν. Αφορά και ενδιαφέρει τους 3-4 που το συνέταξαν και  όσους από εμάς –θεωρούμε- ότι είμαστε ο στόχος. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Π.Κ.  του Συνασπισμού στην Πρέβεζα.
Στο κείμενο με τον τίτλο :« ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγούστου  του  « Φόρουμ  Πρέβεζας στο χώρο της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας»  και στο blog  http://forumprevezas.wordpress.com/ , υπάρχουν απόψεις, θέσεις και χαρακτηρισμοί οι οποίοι σαφώς αναφέρονται στην δραστηριότητα  και την πορεία της δημοτικής αρχής στην πόλη της Πρέβεζας.
Κάποιος  που δεν έχει άμεση σχέση με τις πολιτικές αντιπαλότητες  στην περιοχή, βλέποντας ότι  στο κείμενο αυτό  θίγονται πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας στις πόλεις και τα χωριά μας  , πολύ δε περισσότερο  όπως είναι αόριστα διατυπωμένα, θα μπορούσε να συμφωνήσει. Προσωπικά  σε πολλά  από αυτά συμφωνώ.
ΟΜΩΣ τα παρακάτω γράφτηκαν και υπογράφηκαν  από μέλη του Συνασπισμού  και από  αυτούς ζήτησα εξηγήσεις . ΜΟΝΟ από αυτούς. Όχι ότι δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων συμπολιτών μου, πολλοί από τους οποίους είναι και φίλοι μου, αλλά  από αυτούς δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω εξηγήσεις. 
Ρώτησα λοιπόν  τους συντρόφους, σε ποιους αναφέρονται και τι εννοούν , όταν στο κείμενο γράφουν :
«…Τα πρότυπα της ληστρικής εκμετάλλευσης του χώρου που επικράτησαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά επιβλήθηκαν και στο νομό μας από τις δυνάμεις που κατέλαβαν τις τοπικές αρχές και τους συνεργάτες τους…» «…. Η αδιαφάνεια, η άσκηση εξουσίας από τα συμφέροντα, η επιβολή ταξικών και προνομιακών επαγγελματικών προτεραιοτήτων είναι παρούσες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όσο είναι και στην κεντρική πολιτική σκηνή…» «…αχρηστεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο προσωπικές διαδρομές παροχής προνομίων, υπόγειες συναλλαγές ελέγχου και γενικότερες απολιτικές εκτιμήσεις και πατερναλιστικές τοποθετήσεις….»
Όλα αυτά συνέβησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που και εγώ είχα ένα κομμάτι ευθύνης στην διοίκηση του δήμου. Και εγώ ή δεν τα πήρα είδηση  (άρα βλάκας) ή ήμουν συνεργός στην υλοποίησή τους.  Δεν θα αναφερθώ στην δική μου ελάχιστη συμμετοχή στην δουλειά μας στο Δήμο.  Εξάλλου εγώ ότι μου έλεγε ο Κλάπας έκανα και κάνω, όπως υπόγεια διαδίδουν κάποιοι. Θα ήθελα  μόνο να τονίσω στην προκλητική ασέβεια  στο πρόσωπο του σ. Σολδάτου.  Ας ρωτήσουν λοιπόν και ας μάθουν τι προσέφερε ο σ. Σολδάτος αυτά τα οκτώ χρόνια.
Μου απάντησαν ότι δεν αναφέρονται στην δημοτική αρχή στην Πρέβεζα, αλλά μιλούν γενικώς και αορίστως για την κατάσταση  στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ότι τα παραπάνω είναι από κείμενα του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ξέχασαν εύκολα τι έγραφε το κείμενό τους. Τους το θυμίζω:
«Υπογράφουμε αυτό το κείμενο για να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πορεία του δήμου μας και των νέων δημοτικών διαμερισμάτων»  

ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟΣ (1 Οκτωβρίου 2010)
Εγιναν, ειπώθηκαν και γράφτηκαν  πολλά το τελευταίο διάστημα. Συνελεύσεις, παραιτήσεις,ανακοινώσεις, απαντήσεις και πάλι απαντήσεις. Κείμενα ακατανόητα για την εμπάθεια τους αν και γράφτηκαν από ανθρώπους που γνώριζαν  τα παρασκήνια του επιδίκου. Αφορμή για την εδώ συνέχεια   το  δημοσιευμένο σήμερα  στο "Φορουμ"   κείμενο  (ανοιχτή επιστολή) του  σ.Πριμικήρη .
Από την συμμετοχή μου στην πολιτική δραστηριοτητα  από "αυτούς που παρακολουθούν τις οργανώσεις" (=καθοδηγητές)  δεν γνώρισα πολλούς.  Ενας από τους λίγους  ήταν ο σ. Πριμικήρης.
Δεν ήταν μόνο οι διαφορετικές  μας πολιτικές  θέσεις  που  οδηγούσαν  το τελευταίο διάστημα  να  επιδεικνύουμε   ολοφάνερα  αμοιβαία αντιπάθεια . Ήταν κυρίως η στάση του στον διχασμό της πολιτικής κίνησης Πρέβεζας. Δύο παραδείγματα : Όλοι γνωρίζαμε ότι πριν συναντήσει τον Γραμματέα, καθοδηγούσε την μειοψηφία (την πάτησε βέβαια στην συνέχεια όταν όλοι έφυγαν από το "αριστερό ρεύμα"). Λίγοι  μάθαμε ότι το έφερε βαρέως που ο Παπαδημούλης πλειοψήφησε στην Πρέβεζα στις εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή των ευρωβουλευτών.
Έγραφα πριν μήνες με αφορμή την συζήτηση στην "Αυγή" για τον  "Πολίτη" :
Τα σποράκια που έριξε το περιοδικό   δεν  άντεξαν  γιατί οι πιο πολλοί  από όσους  διαχειρίζονται τις τύχες της Αριστεράς σήμερα, δεν είχαν μέχρι το 1989 καμία σχέση με την Αριστερά που  έσπερνε «ο Πολίτης». Εντάχθηκαν στην «ανανεωτική αριστερά» το 1992 , τους  φαινόταν λίγο δύσκολο  αυτό και το 2004 με την «αριστερή στροφή»  την βάφτισαν  «ριζοσπαστική» , καταργώντας το "ανανεωτική" και λίγο αργότερα , αφού ουτε αυτό αρκουσε, "αντισυστηματική" .  Αυτοί λοιπόν ,όσες καλές προθέσεις και να έχουν , ήταν και είναι αδύνατον να κατανοήσουν ότι υπήρχαν αριστεροί που το 1981 διαδήλωναν υπέρ της «Αλληλεγγύης» στην Πολωνία.  
Το υπογράφω και σήμερα ως απάντηση στο δημοσιευμένο  σήμερα στο "Φορουμ" κείμενο. 

ΥΓ. Ας ελπίσουμε ότι η σ. Κιτσαντά δεν θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή, δεν θα λειτουργήσει δηλ. ως εκπρόσωπος τάσης. Αν και υπάρχουν σημάδια για το αντίθετο. Παράδειγμα η διαδρομή του e-mail με την ανακοίνωση Βίτσα: Στάλθηκε στην ίδια  και αντί να το στείλει στα ΜΜΕ, το αποστέλει επιλεκτικά  σε κάποιους . Αυτοί έχοντας στα χέρια τους το κείμενο διαδίδουν οτιδήποτε και το διοχετεύουν ανεξέλεγκτα σε όσους  έχουν αποδέκτες στο ηλεκτρονικό  τους ταχυδρομείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου