"...επιτηδευόμενοι εξ επαγγέλματος την τροπολογίαν, αμαυρούσι και περιτρέπουσι την αλήθειαν με την των σοφισμάτων των περίπλεξιν... " !

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σεχταριστική καθαρότητα...


Διαβάζω στην  σημερινή «Αυγή»  κάτω από τον τίτλο «Πάει για β' γύρο η Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα» . « Σημαντική είναι η παρουσία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς και σε ορισμένους από τους Δήμους της Ηπείρου, όπως είναι αυτός της Άρτας, των Ιωαννίνων, καθώς και του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας με υποψήφιο τον Θεόδωρο Μουσαβερέ που τον υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ » Και πιο κάτω : « Όσον αφορά την Πρέβεζα, μετά τα γνωστά γεγονότα στο εσωτερικό του ΣΥΝ, οι δυνάμεις του Συνασπισμού αποφάσισαν να μη στηρίξουν επίσημα κάποιο ψηφοδέλτιο.»
Δεν γνωρίζουν πολλοί αναγνώστες της Αυγής τα « γνωστά γεγονότα στο εσωτερικό του ΣΥΝ» . Έτσι θα μείνουν με την λαθεμένη εντύπωση ότι στην Πρέβεζα  οι  «δυνάμεις του Συνασπισμού»   που «αποφάσισαν να μη στηρίξουν επίσημα κάποιο ψηφοδέλτιο», υποστηρίζουν   ανεπίσημα  κάποιο άλλο. Την άποψη αυτή την ενισχύει  η συνέχεια του άρθρου  που αναφέρει « Ωστόσο το εναλλακτικό ψηφοδέλτιο “Δημόσιος Χώρος” με επικεφαλής τον πανεπιστημιακό Γιάννη Ρέντζο, συσπειρώνει μεγάλο αριθμό ανένταχτων πολιτών, καθώς και μέλη του ΣΥΝ και της ΑΚΟΑ.» Παρόλα αυτά (=ωστόσο ) λοιπόν οι  «δυνάμεις του Συνασπισμού» στην Πρέβεζα  υποστηρίζουν ανεπίσημα το εναλλακτικό ψηφοδέλτιο του πανεπιστημιακού Γιάννη Ρέντζου. (Η εναλλακτικότητα του  βέβαια κάπου σκοντάφτει, γιαυτό  έχει δύο ονόματα «Δημόσιος χώρος Γιάννης Ρέντζος» και «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο).
Διυλίζω τον κώνωπα θα πείτε. Θα μπορούσε να είναι και αυτό αν  δεν απαντηθεί επαρκώς το παρακάτω ερώτημα : Ο ΣΥΝ  θα χρεωθεί την επιτυχία ή την αποτυχία του «ανεπίσημου» υποψηφίου?  Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο ΣΥΝ της Πρέβεζας  να χρεωθεί επιτυχίες ή αποτυχίες  συνδυασμού που δεν αποφάσισε να υποστηρίξει ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Πολύ περισσότερο που ψιθυρίζεται ότι ο συνδυασμός «στήθηκε» για εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών επιλογών κάποιων, που μπορεί βέβαια να μην είναι στο προσκήνιο ή το χειρότερο να «στήθηκε»  από προσωπικές μη πολιτικές επιλογές άλλων. 
Όλα αυτά επενδύθηκαν με «αδιαπραγμάτευτη» πολιτική θέση : Στην εποχή του μνημονίου, της τρόικας και της πιο ταξικής κυβέρνησης μετά το 1974, καμία σχέση με όσους δεν αποτάσσονται τον δαίμονα-μνημόνιο. Αυτή είναι εξάλλου  η θέση του Συνεδρίου αλλά και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουμε λοιπόν  καμία υποχώρηση σαυτό.
Οι Αρτινοί έχουν άλλη πολιτική άποψη. Δεν  υποστηρίζουν : όποιος δεν βροντοφωνάζει «όχι σε όλα», είναι σαν να λέει «ναι σε όλα» . Ούτε ενθουσιάζονται για πράγματα ανάξια λόγου. Και υποχωρήσεις κάνουν και δεν δαιμονολογούν . Τον Μουσαρεβέ στηρίζουν μαζί με  το ΠΑΣΟΚ. Την Γεροβασίλη  την προβάλλουν πανελληνίως και όχι μόνο με τις πολιτικές της  θέσεις (παρεμπιπτόντως  στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου δεν είπε ούτε μία φορά την λέξη  μνημόνιο)  αλλά και με το φωτεινό  της πρόσωπο. Στο ψηφοδέλτιό της συντάσσονται πολίτες από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους  και από κανέναν δεν ζητείται πιστοποιητικό "αντιμνημονιοσύνης".
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ . Αυτό  σημαίνει πολιτική. Ακόμα και αν δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν, θα έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό : Θα βρίσκονται σε επαφή με την κοινωνία.
            Εμείς εδώ στην Πρέβεζα με τις επιλογές  στους Δήμους και  στην Περιφέρεια  έχουμε πάρει διαζύγιο από  την κοινωνία.

ΥΓ: " Η άρνηση της πραγματικότητας είναι οπορτουνισμός " είναι ένα τσιτάτο που μου έμεινε από τα παλιά. Πρέπει να υπάρχει ή στο "18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βονοπάρτη" ή στο "Ταξικοί αγώνες στην Γαλλία".  Με βολεύει και το παραθέτω σαν υστερόγραφο. Σε ποιούς ταιριάζει ο καθένας μπορεί να κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου